7 keajaiban dunia baru

Sebenarnya banyak keajaiban dunia but yang 7 ni kiranya tersohor serata dunia dan menjadi matlamat ku untuk mengunjunginya. Biasalah dah alang alang duduk kat luar negara ni, apa salahnya pergi berjalan and mencuci mata.
Let us see apa 7 keajaiban dunia tersebut:

Great Wall of China - China

Petra (cleft in the rock) - Jordan




Chichen Itza - Mexico

Roman Colosseum - Italy




Taj Mahal - India


Great Pyramid - Egypt

InsyaAllah di mana ada kemahuan, di situ ada jalan...

3 comments:

  Neeza Shahril

March 16, 2009 at 7:13 AM

akak baru pergi 1 aje.. bila la nak pergi lagi 6.. uhukss..

  Muhammad Rafiuddin George Abdullah

March 17, 2009 at 4:12 AM

ok la tu dah ada satu. sebenar ada 8 gambar tu bukannya 7. macam mana boleh jadi 7 wonders pun tak paham... anyway, insyaAllah yg dekat2 tu boleh la di jelajahi dgn naik keta jer...

  BDR

March 20, 2009 at 9:59 AM

Assalamualaikum
Saya dari Medan, Sumatra Utara Indonesia. Bagus juga posting 7 keajaiban dunianya.